Direcționează 20% din impozitul pe venit al microîntreprinderilor

Dacă aveți o microintreprindere, puteti redirectiona 20% din impozit către Asociația ARRA PRO EDUCATIE IT, sub forma de sponsorizare, in cativa pasi simpli.

Acesti bani, vor fi folositi în sprijinirea cluburilor de programare si de robotica, cluburi care se bazează pe voluntariat și care nu încasează bani de la copii pentru cursurile oferite.

Legea 30/2019, permite microîntreprinderilor să deducă sponsorizările făcute către entitățile nonprofit așa că dacă aveți sau știți pe cineva cu o microîntreprindere, până la 20% din impozitul pe venit se poate transforma trimestrial în ajutor pentru copiii din comunitatea noastra.

Deducerea anuala se face prin completarea Declarației nr. 107 și depunerea acesteia până la data de 25 ianuarie 2020 pentru toate sponsorizările efectuate în anul 2019 pentru plătitorii de impozit pe venit și până la 25 martie 2020 pentru plătitorii de impozit pe profit.

Sumele care nu sunt scăzute din impozitul pe venit se reportează în trimestrele următoare, pe o perioadă de până la 28 de trimestre consecutive.

 Exemplu de calcul al sumei deductibile:

Pentru impozit 1% trimestrial

Venituri:                                   100.000 lei

Impozit pe venit                      1.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile)      200 lei

 

Pentru impozit 3% trimestrial

Venituri:                                   100.000 lei

Impozit pe venit                         3.000 lei

20% din impozitul pe venit (valoarea sponsorizării deductibile)       600 lei

 

Pe scurt, sunt numai cativa pași necesari pentru redirectionarea sumei către Asociație:

  1. Calculează suma aferentă celor 20% din impozitul pe venit pe acest trimestru – ATENȚIE, suma trebuie calculata și plătită înainte de terminarea lunii a treia a trimestrului în curs. Pe scurt, plata donaţiei se face, calendaristic, înaintea raportării şi plăţii impozitului pe profit.
  2. Descărca contractul de sponsorizare și completează-l – click aici
  3. Trimite contractul pe email la adresa alin.dinca@arrapeit.org
  4. Peste 3 luni, puteti repeta pasii de mai sus 🙂

 

Banii din sponsorizări sunt folositi exclusiv pentru sustinerea activitatilor clubului de programare CoderDojo Pitești (ateliere gratuite de programare, sustinute de voluntari) și a altor Dojo-uri care se vor înființa cu ajutorul Asociației ARRA PRO EDUCAȚIE IT, și pentru sustinerea echipelor de robotica afiliate Asociației și clubului CoderDojo Pitești.

Documentatie: