FIRST® LEGO® League INTERNATIONAL OPEN TURKEY 2019

Unul din cele mai importante proiecte ale Asociației ARRA PRO EDUCATIE IT este susținerea și promovarea echipei locale de robotică, STEM Kids Saturn (https://sksteam.ro/), echipă formată din 6 copii din Pitești (membri ai clubului CoderDojo Pitești), care se antrenează și se pregătesc pentru competiții naționale si internaționale în domeniul roboticii (LEGO MINDSTORMS EV3) și mai precis FIRST® LEGO® League (https://www.firstlegoleague.ro/) .

Membrii echipei STEM Kids Saturn sunt Campionii FIRST® LEGO® League România 2019! Acest titlu, obținut prin multă muncă și devotament, a fost câștigat în cadrul etapei naționale FLL, care s-a desfășurat la București în 17 Martie 2019. Echipa a câștigat și un al doilea premiu, foarte important, Locul 1 la Performanța Robotului. Aceeași echipă este vicecampioana FIRST® LEGO® League România 2018, ceea ce dovedește că încrederea acordată copiilor, a fost răsplătită cu obținerea unui rezultat mai bun de la un concurs la altul.

Următorul pas competițional a fost între 22-25 Mai, la Izmir (Turcia), unde echipa de robotică STEM Kids Saturn a reprezentat România în cadrul Concursului Internațional FIRST® LEGO® League Open Internațional Turkey 2019 (https://www.fllopenturkey2019.org/ ), concurs care a adus împreună peste 100 de echipe de robotică din peste 70 de tari.

Începând cu anul 2019, Asociatia ARRA PRO EDUCATIE IT, și-a propus să susțină activitatea echipei de robotică și să participe activ la acoperirea cheltuielilor generate de activitățile clubului, care sunt legate în principal de domeniul promovării și de participarea la concursuri naționale și internaționale. Aceasta din urmă presupune asigurarea următoarelor: taxe de participare, transport, cazare și masa.

STRUCTURĂ CHELTUIELI CONCURS TURCIA

FIRST® LEGO® League Open Internațional Turkey 2019 – la turneu se va deplasa echipa, formată din 6 copii si 2 antrenori.

1. Cheltuieli cu înscrierea echipei la concurs: 10.300 lei (270 Euro X 8 = 2.160 Euro – https://www.fllopenturkey2019.org/index.php/en/event/registration/teams2 )

2. Cheltuieli cu transportul, Pitești – Izmir și retur: 4.000 lei

3. Cheltuieli de cazare: 4.700 lei

4. Tricouri personalizate, 2 bucați/persoana: 1.500 lei

5. Cheltuieli diverse (cadouri pentru alte echipe, materiale consumabile, materiale promoționale): 1.500 lei

Total estimat: 22.000 lei

 Estimăm că având ajutorul a 5-10 companii, putem acoperi aceste cheltuieli. Dacă sponsorizările depășesc suma necesară deplasării la Concursul Internațional de la Izmir, banii rămași vor fi folosiți tot de echipă pentru susținerea antrenamentelor viitoare și pregatirea concursului național din 2020. Echipa are ca obiectiv menținerea titlului de Campioni pe o perioadă cât mai mare.

Ne așteptăm ca la acest concurs internațional să participe aproximativ 1.000 de persoane, copii, mentori, sponsori, organizatori din peste 70 de țări. Sponsorilor principali ai echipei STEM Kids Saturn, li se va include logo în materialele de promovare (bannere, flyere, afișe, brosuri) pe care echipa le va utiliza pe tot parcursul celor 4 zile de desfășurare a concursului. Numele acestora va fi făcut cunoscut pe toate canalele de media pe care echipa le are: Facebook, Instagram, YouTube, Twitter si va fi menționat în comunicate de presa.